(Her)ontwikkeling historisch pand

U bent hier: Projecten / Bouw / (Her)ontwikkeling historisch pand

Aan de Violenstraat in Groningen herontwikkelt Extenzo een historisch pand met een beschermd stadsgezicht. Het pand, dat in 1910 is gebouwd, heeft onder andere dienst gedaan als Joodse school en als zeevaartschool. Extenzo zal in het pand appartementen realiseren en heeft MACG hierbij ingeschakeld voor de voorbereiding, het toezicht en de begeleiding van de bouwplannen. Daarnaast verzorgt MACG gedurende het gehele proces de directievoering.

Projectgegevens

Projectnaam (Her)ontwikkeling historisch pand
Status Actueel
Partners Extenzo
Werkzaamheden Bouwvoorbereiding, toezicht en begeleiding bouwplannen, bouwaanvraag en aanvraag vergunning, selectie aannemer, bouwkostencalculatie en directievoering en toezicht.

Niet alledaagse aanpak


In de voorbereiding op de bouw wordt onder andere een Programma van Eisen opgesteld. Een historisch pand met een beschermd stadsgezicht vraagt namelijk niet om een alledaagse aanpak. Zo moet er bijvoorbeeld rekening worden gehouden met het behoud van de bouwstijl en de niet-haakse muren van het pand. Vanwege het ontbreken van tekeningen hebben wij, met behulp van onze 3D-laserscanner, het pand nauwkeurig in beeld gebracht. Met behulp van de scans zijn er 2D-tekeningen en 3D-modellen opgesteld en beschikken we over een exacte maatvoering. Aan de hand hiervan kan de architect, in samenwerking met onze bouwkundige, een ontwerp maken voor de herontwikkeling van het pand.

Toezicht en uitvoering

MACG verzorgt tevens de bouwaanvraag en de aanvraag van vergunningen. Ook helpt MACG bij het selecteren van geschikte aannemers. Voor aanvang van de werkzaamheden brengen wij de te verwachten kosten in beeld door middel van een bouwkostencalculatie. Hierdoor zorgen wij dat er niemand voor verrassingen komt te staan.