Engineering windpark Spuiwind

U bent hier: Projecten / Infra / Engineering windpark Spuiwind

Langs het Spui tussen de plaatsen Nieuw-Beijerland en Piershil in Zuid-Holland wordt een windpark gerealiseerd dat kortweg wordt aangeduid als ‘Windpark Spui’. In dit windpark zullen 5 windturbines worden gerealiseerd die samen ruim 20.000 huishoudens kunnen voorzien van stroom. Enercon GmbH, dat de windturbines zal leveren, heeft MACG gevraagd om de engineeringswerkzaamheden ten behoeve van de bereikbaarheid van de vijf bouwlocaties te verzorgen. 

Projectgegevens

Projectnaam Engineering windpark Spuiwind
Status Actueel
Partners Enercon GmbH
Werkzaamheden Engineering wegen en bouwplaatsen, opstellen civieltechnisch ontwerp

Om de vijf bouwlocaties van de windturbines bereikbaar te maken zijn er diverse aanpassingen aan bestaande wegen nodig. Tevens dienen er nieuwe toegangswegen te worden gerealiseerd. Op de bouwlocaties zelf zullen voorzieningen moeten worden getroffen ter preparatie van de bouw van de windturbines. Nadien zullen een deel van deze voorzieningen weer verwijderd worden.

Het doel van de engineeringswerkzaamheden is het opstellen van een civieltechnisch ontwerp, verdeeld in verschillende fasen, wat wordt gebruikt voor de prijsvorming en contractering van een civieltechnische aannemer voor de realisatie van deze werkzaamheden.