Gebiedsontwikkeling en realisatie educatiecentrum Suikerunieterrein

U bent hier: Projecten / Infra / Gebiedsontwikkeling en realisatie educatiecentrum Suikerunieterrein

De gebiedsontwikkeling van de voormalige vloeivelden van het Suikerunieterrein tot een stadse hotspot is een prachtig voorbeeld van waar onze partnerbedrijven samen toe in staat zijn. De lijntjes tussen onze organisaties zijn kort waardoor een synergie ontstaat die staat voor maatwerkoplossingen, duurzame adviezen en bruikbare concepten.

Projectgegevens

Projectnaam Gebiedsontwikkeling en realisatie educatiecentrum Suikerunieterrein
Status Actueel
Partners Extenzo, UrbanLiving, Inside Wonen en meer..., DLV Advies, Terra
Werkzaamheden Gebiedsontwikkeling, directievoering en toezicht bouw, engineering, bodemonderzoek

Het 120 hectare grote terrein zal op termijn doorgroeien tot dé hotspot van Groningen waar jonge ondernemers hun plek vinden, waar duurzame en innovatieve ideeën ontstaan en direct in praktijk kunnen worden gebracht en waar een nieuwe vorm van wonen wordt geïntroduceerd. Deze nieuwe vorm van duurzaam bouwen en leven krijgt allereerst vorm in het nieuwe schoolgebouw voor Terra. Honderden leerlingen van diverse onderwijsinstellingen uit het Noorden zullen hier straks alles leren over de natuur, de agrarische sector en een groene leefomgeving. Bovendien is het schoolgebouw zelfvoorzienend en kan het de horeca dat zich in de toekomst op de vloeivelden zal vestigen voorzien van biologische streekproducten.

In dit project worden onder andere de ontwikkeling van de infrastructuur en het bouwmanagement door MACG verzorgt. Extenzo treedt op als projectontwikkelaar en UrbanLiving is als belegger straks de eigenaar van het educatiecentrum voor Terra. Inside Wonen en meer… heeft de interieurstyling van het pand verzorgt.