Ontwerpwerkzaamheden N361: Mensingeweer – Ranum

U bent hier: Projecten / Infra / Ontwerpwerkzaamheden N361: Mensingeweer – Ranum

In opdracht van de provincie Groningen is door Heijmans/Reimert een nieuw tracé voor de N361 aangelegd met een parallelweg voor bestemmings- en langzaam rijdend verkeer. Met de omlegging van de N361 beoogt de provincie Groningen de doorstroming van het verkeer tussen de stad Groningen en het gebied rond Lauwersoog te verbeteren. MACG heeft voor dit project de ontwerpwerkzaamheden verzorgt voor de aanleg van de N361 (tussen Mensingeweer en Ranum), inclusief twee rotondes.

Projectgegevens

Projectnaam Ontwerpwerkzaamheden N361: Mensingeweer – Ranum
Status Afgerond
Partners Provincie Groningen, Heijmans/Reimert, RUIM Omgevingsontwikkeling BV
Werkzaamheden Ontwerpwerkzaamheden, definitief ontwerp, uitvoeringsontwerp, civil 3D, ecologisch werkprotocol Flora en Fauna, raakvlakkenregister en geotechnische berekeningen.

MACG heeft Heijmans/Reimert in dit proces ondersteunt door het opstellen van een Definitief Ontwerp (DO) en een Uitvoerings Ontwerp (UO). Hierbij werd er ook gebruik gemaakt van Civil 3D. Dit model vormt de basis voor de overige ontwerpen als dwarsprofielen en detailtekeningen en kan, met behulp van GPS, door kraanmachinisten gebruikt worden om het grondwerk, in precisie, uit te voeren.