Projectmanagement Helpermaar

U bent hier: Projecten / Milieu / Projectmanagement Helpermaar

Op de rand van Groningen Zuid, tussen de wijken de Wijert en Helpman verrijst de wijk Helpermaar. Velen kennen deze locatie nog als de locatie van het voormalige Martiniziekenhuis, locatie Van Ketwich Verschuurlaan. Helpermaar is een prachtige woonwijk en villabuurt dat wordt ontwikkeld door VolkerWessels Vastgoed. MACG verzorgt in opdracht van hen al vanaf de start van de bouw het projectmanagement bij de inrichting van het openbaar gebied van Helpermaar.

Projectgegevens

Projectnaam Projectmanagement Helpermaar
Status Actueel
Partners VolkerWessels Vastgoed, gemeente Groningen
Werkzaamheden Projectmanagement, bouwrijp maken, woonrijp maken, ontwerp openbare ruimte, procesbegeleiding, directievoering en toezicht.

De inrichting van het openbaar gebied is van hoog niveau en kenmerkt zich door het vele groen en diverse waterpartijen. MACG heeft voor het proces van sloop, bouwrijp maken en grondoverdracht tot en met woningbouw, woonrijp maken en oplevering de gemeente begeleid.

Het ontwerp van de openbare inrichting, de engineering, procesbegeleiding en het toezicht op de uitvoering is daarbij in handen van MACG. Op dit moment is het bouwrijp maken van deelgebied zes bijna klaar. Tevens wordt er gewerkt aan het woonrijp maken van het gebied rondom Villa Lumen, de bosrand woningen en de singelwoningen West. Tegelijkertijd zijn we in fase 2, dat nog volop in ontwikkeling is, bezig met de aanleg van de Wadi en diverse speeltoestellen. Bovendien treffen we in het gebied van de parkvilla’s de eerste voorbereidingen voor de inrichting van de openbare ruimte.